e-Emph@sis Τρέχον Τεύχος
Ηλεκτρονικό Περιοδικό του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου
Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων
Σεπτέμβριος 2008 - 11o 'Αλλα Τεύχη



Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση
 

Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση

Στην ενότητα αυτή διαβάστε:
  • Πρώτο βραβείο για την «ΠΝΥΚΑ» σε διαγωνισμό e-Voting!
    Σπουδαία ευρωπαϊκή διάκριση για το ΕΑ ΙΤΥ    Ποιος είπε ότι η άμεση δημοκρατία αρχίζει και τελειώνει στις συνεδριάσεις της Εκκλησίας του Δήμου στο λόφο της Πνύκας στην αρχαία Αθήνα; Ο Τομέας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Ερευνητικού Ακαδημαϊκού Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών (ΕΑΙΤΥ) της Πάτρας σε συνεργασία με την εταιρία EXPERTNET- Προηγμένες Εφαρμογές A.E. δημιούργησε το σύστημα υποστήριξης ηλεκτρονικών ψηφοφοριών «ΠΝΥΚΑ». Στην τελική φάση του διαγωνισμού e-voting που διοργάνωσε το Competence Center for Electronic Voting and Participation στις 6 Αυγούστου 2008 στην Αυστρία, το σύστημα ΠΝΥΚΑ απέσπασε το 1ο βραβείο!
    Διαβάστε περισσότερα...


  • Οι γονείς εξοικειώνονται με τη χρήση του διαδικτύου
    Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου η εκπαίδευση στο «Goneis.gr»   «Στη μάνα σου το ’πες;» Η απορία του αδαούς περί του διαδικτύου γονιού απέναντι στη «δικτυωμένη» κόρη του, που καταγράφεται στη γνωστή διαφήμιση εταιρίας τηλεπικοινωνιών, δεν απέχει πολύ από τη νεοελληνική πραγματικότητα. Το σύγχρονο χάσμα γενεών σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με την απόσταση που χωρίζει τους νέους που είναι εξοικειωμένοι εν πολλοίς με τις Νέες Τεχνολογίες από τους «ψηφιακά αναλφάβητους» -σε πολλές περιπτώσεις- γονείς τους. Το ψηφιακό χάσμα μπορεί να λυθεί μέσω μιας νέας δράσης που αναπτύσσεται - πού αλλού;- στο διαδίκτυο. Η έναρξη λειτουργίας του προγράμματος «Γονείς.gr», που υλοποιείται στο πλαίσιο της Ψηφιακής Στρατηγικής, ανακοινώθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2008 από κοινού από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γιώργο Αλογοσκούφη και τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.
    Διαβάστε περισσότερα...


  • Ένα εικονικό ευρωπαϊκό μουσικό σχολείο με ελληνική τεχνογνωσία
    Όσα θέλετε να γνωρίζετε για το πρόγραμμα VEMUS   Στη δημιουργία ενός πλαισίου μουσικής διδασκαλίας για δημοφιλή μουσικά όργανα, όπως το φλάουτο, το κλαρινέτο, το σαξόφωνο και η τρομπέτα, το οποίο θα είναι ανοικτό, δικτυωμένο και πολύγλωσσο και συγχρόνως θα προσφέρει υψηλή αλληλεπιδραστικότητα με τη χρήση καινοτόμων εργαλείων ηλεκτρονικής μάθησης, αποβλέπει το ευρωπαϊκό έργο VEMUS (Virtual European Music School), που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Τεχνολογίες της Κοινωνίας της Πληροφορίας» (IST - Information Society Technologies), στο 6ο Πρόγραμμα-Πλαίσιο Έρευνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
    Διαβάστε περισσότερα...


  • Δημιουργία βιωματικών ψηφιακών ταινιών
    «Όλοι κάτι έχουμε να πούμε» στη Βέροια   H δράση «Όλοι κάτι έχουμε να πούμε» (Untold Story) εντάσσεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Grundtvig 2007, το οποίο συγχρηματοδοτείται κατά 75% από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Το πρόγραμμα δίνει έμφαση στην προσπάθεια παροχής ευκαιριών διά βίου μάθησης σε ομάδες μεταναστών αλλά και γηγενών πολιτών σε τέσσερις περιοχές από χώρες της ΕΕ, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η Τσεχία, η Δανία, η Γερμανία και η Ελλάδα. Η όλη δράση  υλοποιείται με τη δημιουργία βιωματικών ψηφιακών ταινιών.
    Διαβάστε περισσότερα...


      Εκτυπώσιμη Μορφή Εκτυπώσιμη Μορφή       
Υλοποίηση: ΕΑΙΤΥ - Τομέας Δικτυακών Τεχνολογιών Συντακτική Ομάδα         Επικοινωνήστε μαζί μας