e-Emph@sis Τρέχον Τεύχος
Ηλεκτρονικό Περιοδικό του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου
Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων
Σεπτέμβριος 2009 - 21ο 'Αλλα Τεύχη

Βραβεύσεις
 

Συνάντηση Πρόεδρου Δημοκρατίας με Έλληνα Καθηγητή ΜΙΤ

Οι Έλληνες διαπρέπουν παγκοσμίως
         
Όπως έχουμε αναφέρει σε σχετικό άρθρο του 20ού τεύχους του e-Emph@sis, ο 28χρονος Έλληνας κ. Κ. Δασκαλάκης διέπρεψε στην Αμερική, αφού έγινε διδάκτορας σε ένα από τα πιο αξιόλογα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ, το Massachusetts Institute of Technology (MIT)-(Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης). Ο κ. Δασκαλάκης δεν είναι πλούσιος ούτε θα γίνει, από την επιστημονική του εργασία. Οι επιτυχίες του οφείλονται στο ταλέντο του ασφαλώς, αλλά και στη σκληρή δουλειά, στην επιμονή, στην προσήλωση, στην πίστη στη δημιουργία. Είναι πρότυπο δημιουργικής ζωής και πίστης στο στόχο που θέτει ο καθένας μας.

Το ίδιο πιστεύει προφανώς και Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, γι' αυτό τον κάλεσε, για να τιμήσει στο πρόσωπό του όλα τα Ελληνόπουλα που σπουδάζουν και προκόβουν, που εργάζονται και μελετούν, και προσφέρουν, απανταχού. Μα και οι νέοι τον θεωρούν πρότυπο. Αρκετοί φοιτητές και μαθητές ήξεραν τον πρωταθλητή Δασκαλάκη, τον διακεκριμένο της γενιάς τους, τον μαθηματικό και πληροφορικάριο σταρ, τον δικό τους πρωταθλητή. Στα blogs έγραψαν ήδη, τον καιρό της Eurovision,: Σάκης ή Δασκαλάκης;
   
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας δέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον 28χρονο Καθηγητή, η διδακτορική διατριβή του οποίου πήρε το πρώτο βραβείο από το Διεθνή Οργανισμό Ένωσης Επιστημόνων Πληροφορικής, στις 14 Ιουλίου 2009. Στη συνάντηση που είχε ο κ. Κ. Παπούλιας με το λαμπρό νέο, εξέφρασε την αγωνία του, για το πώς θα φέρουμε από «έξω» αυτά τα λαμπρά παιδιά εδώ, «μέσα». Την ίδια αγωνία συμμερίζονται χιλιάδες οικογένειες, που βλέπουν τα παιδιά τους να ανθούν «έξω». Δεν αντιστρέφεται εύκολα η μετανάστευση των αρίστων. Γιατί, πολλές φορές, το περιβάλλον της χώρας γίνεται στενόχωρο και οκνηρό, αφιλόξενο για αυτά τα ταλέντα. Θα ήταν ευχής έργον αν μπορούσαμε να το αλλάξουμε.
 
Τον κ. Κ. Δασκαλάκη συνόδευσε ο Καθηγητής του, ο οποίος διδάσκει στο στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ κ. Χ. Παπαδημητρίου. Η συζήτηση εκτυλίχθηκε ως εξής:
 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καλωσόρισες. Χαίρομαι ιδιαίτερα που σε γνωρίζω. Και ξέρετε γιατί; Γιατί έχω μια αισιοδοξία γι’αυτόν τον τόπο, για την Ελλάδα. Λέω «η άλλη Ελλάδα είναι πολύ δυνατή». Και χαίρομαι γιατί εκπροσωπείτε την άλλη Ελλάδα. Γι’αυτό και είμαι αισιόδοξος. Γιατί αυτός ο τόπος δε θα χαθεί.
 
Καθηγητής κ. Χ. Παπαδημητρίου: Κι εμείς είμαστε αισιόδοξοι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μονάχα που… κι αυτό θα το διορθώσουμε. Ότι κάποτε τα παιδιά μας απ’ έξω θα τα φέρουμε προς τα μέσα. Θα πρέπει. Αλλά και εκεί, το ελληνικό όνομα και το ελληνικό πνεύμα διαπρέπουν.


       Εκτυπώσιμη Μορφή  Εκτυπώσιμη Μορφή               1299 προβολές

Υλοποίηση: ΕΑΙΤΥ - Τομέας Δικτυακών Τεχνολογιών Συντακτική Ομάδα         Επικοινωνήστε μαζί μας