e-Emph@sis Τρέχον Τεύχος
Ηλεκτρονικό Περιοδικό του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου
Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων
Οκτώβριος 2009 - 22o 'Αλλα Τεύχη

Επένδυση στη γνώση μέσω των Νέων Τεχνολογιών
 

Επένδυση στη γνώση μέσω των Νέων Τεχνολογιών - Βράβευση πρωτευσάντων μαθητών Νομού Θεσσαλονίκης

Παρουσία του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. ¶ρη Σπηλιωτόπουλου, του Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη και του Υφυπουργού Παιδείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου, βραβεύθηκαν για τις επιδόσεις τους στην Α΄ Γυμνασίου κατά τα σχολικά έτη 2005-06 και 2006-07 οι πρωτεύσαντες μαθητές και μαθήτριες του Νομού Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009. Αποτελεί δε συνέχεια της εκδήλωσης που είχε λάβει χώρα στην Αθήνα, στις 29 Ιουνίου 2009, όπως αναφέραμε σε σχετικό άρθρο στο 21ο τεύχος του e-Emph@sis. Στους 420 αριστούχους επιδόθηκαν ισάριθμοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Την τελετή διοργάνωσε η Διοίκηση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ).
 
Ο κ. ¶. Σπηλιωτόπουλος δήλωσε ευτυχής που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, όπως είπε χαρακτηριστικά: « ..για να τιμήσουμε όλοι μαζί τους μαθητές και τις μαθήτριες που διακρίθηκαν με τις επιδόσεις τους και έδωσαν με το παράδειγμά τους την ελπίδα και την προσδοκία για την Ελλάδα του μέλλοντος και της προόδου». «Σήμερα, η Πολιτεία πραγματοποιεί την υπόσχεσή της», τόνισε ο Υπουργός Παιδείας και συνέχισε λέγοντας: «..να αναγνωρίσει έμπρακτα τους κόπους και τις προσπάθειες των αριστούχων μαθητών και μαθητριών με την προσφορά ενός φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή. Ένα απαραίτητο εφόδιο και εργαλείο σε κάθε έναν από αυτούς. Πιστεύω ειλικρινά πως είναι υποχρέωση της Πολιτείας να αναγνωρίζει δημόσια και να επιβραβεύει όσους πραγματικά το αξίζουν. Γιατί η αξιοκρατία, αποτελεί χαρακτηριστικό των υγιών δημοκρατιών και των πολιτισμένων κρατών, στα οποία η Ελλάδα ανήκει».
 
Ο κ. Σ. Καλαφάτης τόνισε ότι στη βράβευση ενώνονται οι Νέες Τεχνολογίες, η αριστεία και η συλλογικότητα, ενώ επεσήμανε τη σημασία της προσπάθειας και του συνεχούς αγώνα για την επίτευξη των στόχων που θέτουμε. «Η γοητεία της ζωής βρίσκεται στην προσπάθεια πάνω και περά από το φθαρτό της καθημερινότητας», δήλωσε ο κ. Α. Λυκουρέντζος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ψηφιακή κοινωνία ως επένδυση για το μέλλον, αλλά και στη σπουδαιότητα των οικουμενικών αξιών, όπως η ειρήνη, η ευημερία και η πρόοδος.
 
Την ηγεσία του ΥΠΕΠΘ, καθώς επίσης τα στελέχη του ΟΣΚ υποδέχθηκε ο Περιφερειακός Δ/ντής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Γεώργιος Καρατάσιος. Κατά την έναρξη της τελετής ο κ. Καρατάσιος δήλωσε: «Σήμερα, γίνεται για μια ακόμη φορά πράξη η δέσμευση της Πολιτείας για την αναγνώριση της προσπάθειας των αριστούχων μαθητών, με την απονομή ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η υλοποίηση της σχετικής εξαγγελίας αφενός στοχεύει στην επιβράβευση των παιδιών μας για τις ξεχωριστές επιδόσεις τους, αφετέρου αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον της πολιτείας για τον ηλεκτρονικό αλφαβητισμό των νέων μας και την πρόσβασή τους στην κοινωνία της γνώσης». Απευθυνόμενος στους μαθητές και στις μαθήτριες, ο κ. Καρατάσιος επεσήμανε την παιδαγωγική σημασία της βράβευσης λέγοντας: «Αγαπητά μας παιδιά σας συγχαίρουμε για τους δύσκολους στόχους που θέσατε και για τα υψηλά αποτελέσματα που πετύχατε. Το παράδειγμα σας - λίγες μέρες πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς - διαμηνύει σε όλους τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές σας την αξία της ολόψυχης συμμετοχής στη σχολική ζωή».
 
Στην τελετή απένειμαν επαίνους και ηλεκτρονικούς υπολογιστές ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΚ, κ. Στέφανος Αγιάσογλου, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΣΚ, κ. Ευθύμιος Αλεξανδρής, ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης, καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Κουσκούκης, ο Ειδικός Γραμματέας Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Διαχείρισης Προγραμμάτων Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, κ. Ευάγγελος Κοντογιάννης, ο Πρύτανης του ΑΠΘ κ. Αναστάσιος Μάνθος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, κ. Ηλίας Κουσκουβέλης, βουλευτές κ.ά.

Αποστολή σε φίλο Αποστολή σε φίλο        Εκτυπώσιμη Μορφή  Εκτυπώσιμη Μορφή               6862 προβολές

Υλοποίηση: ΕΑΙΤΥ - Τομέας Δικτυακών Τεχνολογιών Συντακτική Ομάδα         Επικοινωνήστε μαζί μας Στατιστικά Eπισκεψιμότητας